lunes, 13 de septiembre de 2010

He denunciado a “El Corte Inglés” por no rotular en Catalán

Más que nada porque estoy consternado con esta famosa ley de Política Lingüística de Cataluña, a todas luces hipócrita, que debiendo garantizar el bilingüismo como reza la Constitución, va realizando acciones cuyo objetivo principal es el genocidio cultural de la lengua de Cervantes. Todo esto ante la pasividad de jueces, tanto en Cataluña como en el Tribunal Supremo en Madrid, que lo ve como un problema extraterrestre. Con la justificación de que el catalán fue lengua minoritaria y perseguida por el franquismo hace más de 30 años, ahora se trata de hacer lo contrario y favorecerla positivamente sobremanera (sin ocurrírseles siquiera que también pueda deberse a tendencias mundiales macrosociales, no, no, siempre la culpa es de España) imponiéndolas sobre una de las lenguas propias de la mayoría de catalanes que somos bilingües, rompiendo totalmente el equilibrio que creíamos haber alcanzado después de la normalización postfranquista.




Bien, pues perfecto, si eso es lo que quieren nuestros políticos catalanes, que han sido votados por la mayoría, pues vamos a llevarlo al extremo. Tamaña injusticia es que multen a la Mercería Manola o a Fincas Pepito, como que dejen impunes a Caja Madrid, El Corte Inglés y Burger King por “no rotular como mínimo en catalán” como excusan jueces catalanes y el mismo Montilla.

Si hay una ley, tiene que aplicar a ricos y humildes, sino se trata de un expolio clasista en toda regla, un flujo de dinero desde los que menos a los que más tienen. Por lo que quedaría desvirtuado el argumento de “defensa cultural”. Es por ello que, al igual que el famoso presunto defraudador fiscal Santiago Espot, que fue capaz de denunciar a 3000 humildes pymes catalanas cuyo pecado fue usar uno de las lenguas cooficiales, ahora voy a denunciar yo a los que veo que quedan impunes y creo que se olvidó (porque debería tener tratos comerciales), y contaré el progreso de la situación.

Primero hay que ir a la web de la Agencia Catalana del Consumo y rellenar el formulario. Es bastante facilito. Con un sencillo programa en php puedes automatizar el envío a miles de empresas.


http://www.consum.cat/ecofin_webacc/AppJava/frontend/FRM_FULLREC_DENUNCIA_SRCAT.jsp?idioma=2

He introducido mis datos, y la información de la empresa denunciada: EL CORTE INGLÉS. Más adelante seguiré con BURGUER KING, CAJA MADRID y las que se me ocurran. EL CORTE INGLÉS rotula, con un cartel muy grande y llamativo, únicamente en castellano y no usa “como mínimo el catalán”. Además la falta es muy grave, dado que está en zonas prime de Barcelona, con gran afluencia pública, por lo que el daño cultural es mayor. Así pues por ello exijo una multa de 1 millón de euros, que no creo que tenga dificultad en pagar ya que está el Opus por detrás. EL CORTE INGLÉS debería cambiar su nombre y llamarse EL TALL ANGLÈS. Y cualquier acto subvencionado por éste también debería adaptarlo, como sería pues “LA CURSA EL TALL ANGLÈS”. Y si no les gusta, que se larguen de Cataluña, que es lo mismo que los herederos de la burguesia catalana (hijos de las famosas 400 familias) desean con las humildes pymes de castellanoparlantes que han denunciado, y que antaño les servían de mano de obra barata para no tener que pagar salarios más elevados a sus compatriotas de habla catalana.




Iré informando aquí sobre todos los acontencimientos que devengan (si realmente pasa algo, que lo dudo). Así sabremos qué mueve más a nuestros políticos catalanes: el nacionalismo o “la pela”; el valor y la coherencia (aunque no esté de acuerdo con esta ley) o la cobardía botiflera que en realidad esconden estos nacionalistas radicales. Esto es un alegato a favor de las pymes dirigidas por castellanoparlantes que ven como les llegan a imponer multas que en ocasiones alcanzan el 10% de su facturación por usar una lengua cooficial, y tienen que pedir préstamos a La Caixa para asumirlos (con un tipo de interés usurero claro), además que no pueden costear un proceso judicial largo y tedioso y prefieren pagar y morderse el labio de rabia.

Habrá que ir a Estrasburgo para que algunos vean la luz, ¿no somos tan europeístas aquí? Pues buen palo nos darán, en la ciudad cuna y ejemplo de la confluencia de cultura germánica y francesa, por poner leyes en Cataluña que atentan contra los Derechos Humanos. Eso sí, para Guinness de los robos en Cataluña, en mente tenemos todos el 20% del PIB catalán que nos expolió el Honorable con sus aventuras políticas en Banca Catalana, y gracias a Dios, España salvó a Cataluña de no entrar en el corralito enviando furgones blindados con miles de millones a Plaza Catalunya.

38 comentarios:

  1. ves amb compte amb els noms que fiques al teu blog, que ja et coneixem, no vagi a ser que siguis tú qui tinguis problemes

    ResponderEliminar
  2. Enhorabuena por tu iniciativa, yo haré lo mismo. Saludos.

    ResponderEliminar
  3. Lo que tenemos que hqcer los chqrnegos es organizarnos y luchar por nuestra lengua y cultura

    ResponderEliminar
  4. quin fàstic de bloc, quina desgràcia de comentaris... quin desastre...
    No sé si es nota que estem una mica cansats de la gent de ciudadanos

    ResponderEliminar
  5. sr. Anònim.
    Li podrà semblar fastigòs el meu bloc, li respecto. Però més fastigós es veure com la corrupció destrueix Catalunya, en molts casos amagada darrera de la cortina de fum del nacionalisme. Ara venen bons per treure´s de sobre el propi deute ineficent que ells han creat, al doble de preu que les Lletres del Tresor espanyoles. Dintre de poc, si no ens esforcem per canviar, Catalunya serà el paradís del BONOS BASURA.
    Per cert, ser catalanista no nacionalista no vol dir ser pepito, arribista de ciutadans, facha, nazi, intereconomia, etc. No teniu més arguments? És que sempre dieu el mateix, ja canseu.

    ResponderEliminar
  6. Es una iniciativa necesaria que tienen que hacer los catalanes (nacionalistas o no) por la igualdad de todos. Algún día, les puede pasar a ellos.

    Un afectuoso saludo desde Valencia.

    Clara.

    ResponderEliminar
  7. Fantàstic Pere!. Ho has aconseguit! Ja ets tot un heroi per “Libertad Digital” i segur que aviat ho seràs per la resta de mitjans d’ultra dreta.
    I tot nomes fent un petit exercici de demagògia com el que has fet, quan saps perfectament (ho saps, oi?) que la llei de política lingüista a Catalunya no es pot aplicar a noms propis o marques registrades.
    Però be, estàs en el teu perfecte dret de “pillar cacho” com es diu en castellà, i qui sap, potser algun dia et veurem en alguna de les tertúlies de “El gato al Agua” o “Mas se perdio en Cuba”. Allà estaries com a peix sota l’aigua.
    Salutacions -Xavi

    ResponderEliminar
  8. No, claro, lo mejor será callarse la boca, porque si Libertad Digital está de acuerdo contigo, tu opinión no cuenta. O sea, el chico dice dos cosas, y las dos tiene razón:

    - Hay bilingüismo, y eso significa respetar las dos lenguas, los que quieran rotular en catalán, que rotulen en catalán, y los que quieran rotular en castellano, que lo hagan en castellano. ¡Oh, sí, eso es fascismo puro y duro! (Cartel de sarcasmo, para los Asperger del mundo)XD Los nacionalistas sois la leche.

    - Si no hay bilingüismo (que lo hay), que lo haya para pymes y para grandes empresas, no sólo para los tenderos. Igualdad en la aplicación de las leyes para el grande y el pequeño ¡Oh sí, es el típico comentario de un maldito capitalista! (vuelvo a sacar el cartel de sarcasmo por si las 'mouches')

    Por cierto, ¿Qué pasa con los restaurantes chinos con el cartel en chino? ¿A esos se les multa? No sé, es curiosidad. Espero que no, pero claro, ni a los chinos ni a los rótulos en castellano.

    Saludos

    ResponderEliminar
  9. Em sap greu per tu, però crec que et sortirà el tret per la culata. La teva demanda serà rebutjada per absurda* i serà un exemple magnífic per deixar en evidència que no hi ha persecució lingüística.

    Faci's notar que no valoro políticament la teva acció. Ets ben lliure de pensar com et doni la gana. Faltaria menys. Sens dubte, hi ha feixistes independentistes, com també n'hi ha d'espanyols i de qualsevol nacionalitat que es tingui constància. Ara bé, d'aquí a predicar que el món acabarà amb la independència de Catalunya, em sembla exagerat. Entre d'altres coses, perquè fomenta encara més la divisió no només política, sinó també humana.

    Personalment, entenc que la principal tragèdia és que dos veïns no es puguin portar bé. Per què s'han d'odiar una persona que se sent espanyola i una que se sent catalana? Per què s'han de trencar els vincles socials, comercials, culturals a una i altra banda? Per què ens provoquem urticaria mútua?

    Trobo que és un fet que donem per sentat: l'antagonisme, quan en realitat ens hauriem d'assimilar els uns als altres, sentar-nos en una taula i decidir el millor pel poble, sabent que en aquesta vida es pot ser de tot, fins i tot català.

    Estaràs d'acord que dedicar-se a tractar l'altre com un nazi (encara que sigui implicitament) només afavoreix, per desgràcia, a Laportes, Espots, Anglades et al. O creus que tots els independitistes són nazis?

    En fi, acabo la epístola. He trobat el teu blog navegant i m'ha semblat interessant, per això m'he animat a deixar-te un missatge.

    Enhorabona i salut.

    Xavier

    *(em refereixo a la traducció de noms propis de marques, amb el tema de la rotulació interior potser tindràs més sort però tampoc crec que massa)

    ResponderEliminar
  10. La llàstima és que no veurem la cara que se li quedarà al que rebi la denúncia. Segur que alucinarà pensant en com pot haver algú que odii tan una llengua per posar una denúncia sense tenir ni idea del que diu la llei. O, com diu un comentari més amunt, sí que ho saps i només busques publicitat pel teu blog, ni que sigui a costa de fer el ridícul? Potser és això, no?

    ResponderEliminar
  11. Como español le doy la enhorabuena por, al menos, pretender que la justicia se imparta con igualdad. Propongo cambiar CAJA ESPAÑA a CAIXA ESPANYA y el Santander a...bueno que se lo invente algún oriundo (para los catalanes que no hablén correctamente, "Que tiene su origen en algún lugar") catalán.

    Un saludo y de nuevo, felicidades por la iniciativa

    ResponderEliminar
  12. Xavi,

    Si el objetivo de tu comentario no es comunicar, puesto que en vez de para 400 millones has elegido escribir para 8 o 9, simplemente no escribas.

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  13. Enhorabuena. Yo desde el Pais Vasco aplaudo tu iniciativa y valor. Aqui con la pistola en la nuca perpetua no nos atrevemos ni a respirar. Visca Cataluña Lliure (perdonen si escribo mal el catalan)

    ResponderEliminar
  14. Sí senyor. A veure si tenen pebrots.
    "Reductio ad absurdum" és el millor mètode per desmuntar una llei injusta que retalla els drets individuals i com a tal és pròpia de governs totalitaris.

    ResponderEliminar
  15. Independentistes tingueu en compte la relació Acció-Reacció. Ja fins i tot els votants del PSC us veuen com un perill, arriba una involució a Catalunya, i aquesta te a veure amb un sentiment antipancatalanista.

    Amb el PP amb majoria absoluta d´aqui a dos anys i un PSOE seriós, hi hauría d´haver un gran pacte a la nació per tornar a modificar la constitució, i d´aquesta manera, prohíbir tots aquets partidets de xarnegos reconvertits nacionalistes, tal i com fan a moltes democràcies avançades.

    ¿Com podem permetre la existència de partits que només faciliten l´odi entre pobles hispànics?

    Desde l´Empordà, VISCA UNA ESPANYA FEDERAL, SERIOSA I UNIDA!!!!!

    ResponderEliminar
  16. Soy balear y alicantino
    Soy canario y valenciano
    Soy la fuerza catalana
    Soy de la huerta murciana
    Yo soy vasco y soy de Asturias
    Soy…..

    Soy de España y soy de sol
    Soy de mar y soy de tierra
    Soy la octava maravilla
    que puso Dios sobre la tierra (bis)

    Soy el alma de Castilla
    de Navarra y de Aragón
    Soy la sal de Andalucía
    Soy gallego y de León
    Soy la recia Extremadura
    Soy…

    Soy español

    ResponderEliminar
  17. COMO OCURRE EN ISLANDIA
    Surge la primera iniciativa para llevar a Zapatero a juicio por negligencia
    A través de la red social facebook, un grupo de más de 3.000 personas solicitan que se juzgue a Rodríguez Zapatero por negligencia, por llevar el país a la ruina, tal y como ocurrió con el presidente islandés. "¿Qué pasaría si tú cometes cientos de errores graves en tu trabajo?", plantean.

    ResponderEliminar
  18. "El Tall Anglès"... ¡Inmenso! Ardo en deseos de ver nuestras calles pobladas de maravillosos anuncios luminosos como "Banc Alemany" (Deutsche Bank), "Cruïlla" (Carrefour) y sobre todo, sobre todo "El pollastre fregit de Kentucky".

    Y que todo el mundo vea lo cosmopolitas y modernos que somos aquí. Siempre habrá quien se ría, pero eso no será más que pura envidia.

    ResponderEliminar
  19. Sr. Ciurana,
    si me permite, es usted muy valiente y... genial.
    Ah, y no se olvide, para próximas denuncias, de "Joguines som nosaltres".
    Un saludo desde tierras mañas.

    ResponderEliminar
  20. Hablan por ahi de que esta propuesta es una tonteria porque afecta a la marca comercial. La mayoria de pymes no tienen dinero para costearse el registro de marcas comerciales ni cambiar razones sociales en las escrituras de sus empresas, que muchas veces vienen por herencia.la mayoria de estas pymes son autonomos, cuyo unico nombre sometido a propiedad industrial es su nombre de familia, estas personas no tienen volumen suficiente de facturacion para crear una sociedad limitada con razon social "fincas joseluis, alquiler de apartamentos". Dir fitness, corte ingles, etc tienen millones y registran decenas de marcas comerciales (ver registro mercantil).
    Es un tanto hipocrita hablar de marca comercial, cuando existen bastantes casos de farmacias de hospitalet multadas por la falta del acento abierto, o herrerias y peluquerias que se han visto obligadas a cambiar a ferreteria y perruqueria.
    Los comentarios hipocritas de esos puristas de la ley, que saben que no se esta aplicando en su espiritu, son los que mas llaman la atencion. Una cosa es la ley, y otra como se aplica.
    Y el corte ingles ya nos tiene acostumbrados a letreros inmensos con, entre otros, las promociones de temporada en castellano rancio.

    ResponderEliminar
  21. Por otra parte reto a los negacionistas del conflicto linguistico que me pasen la lista de las 3000 empresas que denuncio Santiago Espot, y yo les mostrare todas las que se han visto obligadas a cambiar su "protegida" marca comercial.
    En el fondo la mecanica es simple: cuando un nazionalista delator ve un rotulo castellano, como el famoso caso de extorsion nazionalista de racocatala con la empresas "paseos en pony", lo denuncian anonimamente y buscan cualquier error excusable con la susodicha ley, como no poner un letrero de"no es pot fumar", para meterles un puro. Pero si el rotulo del negocio esta en catalan o se trata de una empresa donde las mujeres del sr. Mas y Montilla van a comer, pues se hace la vista gorda. Cuanta hipocresia!

    ResponderEliminar
  22. No només el senyor Ciurana ha fet un dels ridículs més grans dels darrers temps amb aquesta denúncia, sinò que resulta que tothom li dóna la raó per la seva "valentia". Impressionant!!! Així va el país!!!
    Per cert, ja fa casi un mes de la teva heroica acció. Ens informaras quan rebis alguna resposta, encara que sigui la més evident de que la denúncia no tenia cap sentit?

    ResponderEliminar
  23. Me parece absurdo que todavía haya catalanes que estén con el tema del idioma como único argumento y no se preocupen de tantos temas como tiene Cataluña sin resolvder y que estén con esta minucias y persiguiendo a la gente porque no rotulen en catalán. Ya está bien de tantas tonterías y paletadas.

    ResponderEliminar
  24. Ostres senyor Victor! Jo pensava que el ridicul mes espantos dels darrers temps l'havia fet la Generalitat, gastant-se 90 milions d'euros i 5 milions anuals en subvencionar els vols de lleida a barcelona, a 150 km de distancia. Per altra banda clar que no prosperara la denuncia, i es el que jo avancava,cap inspector de la gestapo linguistica catalana ha trepitjat ni trepitjara terreny del Corte Ingles mai, es simplement una questio de pilotes, que es del que tracta el meu post si se l'ha llegit. Salut

    ResponderEliminar
  25. Què hi té a veure un recorregut aeri amb posar una denúncia a un establiment que no està infringint la llei? Et recordo que la teva denúncia diu explícitament: "Los siguientes centros de El Corte Inglés no rotulan como mínimo en catalán sus letreros principales". Reconeixeras que ho has fet només per publicitat o seguiras passant per ignorant?

    ResponderEliminar
  26. Victor, la relacio es facil: "de com el nacionalisme catala porta a la ruina Catalunya". Per aixo intento reduir al absurd la llei llinguistica que crec injusta portant-la al extrem. O entens? I de publicitat res, jo no tinc adwords com altres pagines de caire pancatalanista, em financio sol, no pertanyo a cap partit politic ni obtinc cap tipus de benefici comercial amb aquest bloc. No soc com la web de la nomina catalana ccn.cat , amb fax d'una masia rural i que pertany a bonapat.com
    Recorda que "los letreros principales" abarca moltes coses. Et sona "la semana de primavera"?
    Salut

    ResponderEliminar
  27. Per Xavier de les 6.41->
    Ni molt menys la intencio es
    demostrar que amb la independencia s'acabar el mon. En certes situacions en les que preferiria no arribar mai, la independencia pot ser necesaria e inevitable. Pero no es el cas. La intencio del post es simplement denunciar la injusticia en l'aplicabilitat d'una llei absurda, fent pagar multes als empresaris humils i fent la vista grossa amb els mes rics. Es tant o mes important com s'aplica una llei que la propia llei, e inclus una mala aplicacio, tal i com es fa ara , pot invalidar moralment una llei correctament redactada.
    I ni molt menys tots els independentistes son nazis, de fet tinc amics independentistes i fem broma continuament.els nazis son els que fan apologia de la violencia, i ni han molts tant a racocatala.com com a la web de la falange.
    Salut

    ResponderEliminar
  28. I a tu et sona la frase "EL CORTE INGLÉS debería cambiar su nombre y llamarse EL TALL ANGLÈS"? No dones gaire marge a ambigüitats quan parles de "letreros principales", no? Si has començat tan valent, ridícul però valent, perquè canvies ara el discurs amb tonteries com "La semana de primavera"?

    Estic començant a pensar que al començament realment desconeixies el contingut de la llei i que ara que t'ho han explicat intentes desesperadament no semblar tan ridícul desviant els comentaris cap a temes com les linies aèries, que estigui o no d'acord amb el teu punt de vista, no té res a veure amb el tema lingüístic per molt que ho intentis.

    I perquè creus que la publicitat té com a única finalitat el lucre econòmic? Si escrius un blog és perquè et llegeixin, no? Em negaras que les visites t'han augmentat des que vas apareixer a Libertad Digital explicant la teva heroicitat?

    ResponderEliminar
  29. home Victor, em sembla que he deixat bastant clar que la denuncia es perque canviin la rotulacio de tots els lletrers principals, dintre de la qual s'inclou tambe la mateixa marca comercial: corte ingles, semana primavera, etc. i perque ho faig tambe per la marca comercial si cau fora de la llei?per la senzilla rao de que a moltes pymes les multen si no ho canvien TOT (inclosa la marca comercial) encara que la llei no ho obliga. ho entens? doncs jo vull obligar al Corte a que els inspectors lis obliguin a fer el mateix que a les pymes, que no es ni molt menys l'esperit d'aquesta llei al menys tal i com habilment esta redactada.
    per altra banda em fa gracia les suspicacies vers les motivacion personals i l'audiencia pel resso de Libertaddigital. em pots dir a que tens por? ja et dic que jo no guanyo diners, es un bloc personal. els que ganen diners son la majoria de pseudoblocs personals pancatalanistes subvencionats pel Departament de Cultura a traves de productores de mitjans digitals hispanofobics com directe.cat , racocatala.cat , ccn.cat, etc. on esta de moda extorsionar a pymes regentades per castellanoparlants, una mica com la gestapo linguistica

    ResponderEliminar
  30. Sr. Pere Ciurana, podria ensenyar-nos la llista de PYMES que han estat obligades, sota sanció, a canviar la seva marca comercial a Catalunya. Be, mes que una llista, amb 1 o 2 en conformaria. Es molt típic de la ultradreta a la qual vostè pertany, de fer passar les seves idees com veritats absolutes, sense cap mena de fonament ni raonament.

    Salutacions - Xavi

    ResponderEliminar
  31. Trobat ràpidament: L'Agència Catalana de Consum de la Generalitat va sancionar als propietaris de la quasi centenària orxateria La Valenciana, situada al bell mig de Barcelona. La història és aquesta: l'empresa és propietària de l'establiment "Frutos Secos Parami". La primera inspecció va tenir com a conseqüència el canvi DE LA MARCA COMERCIAL . Els propietaris van accedir i van canviar a "Fruits secs Parami". La persecució va continuar i lis van fer una segona inspecció, on lis van dir que tenien que canviar també la rotulació dels productes. Ho van fer també i van ensenyar fotos per demostrar-ho. Però ni així van aconseguir evitar la multa. Van preferir pagar i callar. Afany recaudatori?

    Les pymes que no tenen calers per registrar marques comercials, ho tenen cru. El cas de Fincas Nevot és altre. Si hagués registrat la marca comercial "Fincas Nevot, compraventa de pisos solares y rústicos" com a marca comercial (escriptures, raó social, etc), hagués guanyat el judici. Però aquest home va ser multat a pesar de què en la entrada també figuraba en català "Finques Nevot". Li demanaven que canviés tot al català. Et deixo la sentència judicial:

    http://www.vozbcn.com/figura/2010/03/nevot-sentencia-20100302.pdf

    El truc de la marca comercial és senzill: és marca comercial a protegir quan la empresa és intocable (Corte Inglés, on la seva empresa informàtica dóna serveis a la Generalitat valorats en milions d'euros), no és marca comercial sinò distintiu de negoci susceptible de traduir-se, quan es tracta de la resta d'empreses "pringades".

    La Generalitat necessita ingressos extra, i per això s'inventa impostos i multes que no existeixen en cap altre CCAA. Això sí que és una AUTOEXPOLIACIÓ.

    ResponderEliminar
  32. Pere, eres muy inteligente, tu iniciativa es extraordinaria.
    Tienes tanta razón, que has descolocado a todos. Sigue adelante ejerciendo tu libertad para denunciar las injusticias que en Cataluña se suceden.
    Y al Sr. Xavi, le sobra lo de "ultra", siempre estamos igual. Si alguien les dice algo que les molesta, es porque es "ultra" loquesea o fascista o chotacabras, lo que sea para catalogarlo y deslegitimar su opinión.
    Saludos desde la Comunidad Valenciana.

    ResponderEliminar
  33. nois tenim un nou sostres...

    senyor ciurana, ja li han trucat de el Mundo?

    l'altra dia a la comisaria de "Lerida" no hem vam permetre fer l'us del català.

    per que no em defensa en aquest cas?

    serret

    ResponderEliminar
  34. estimat anònim-Serret,

    no hi ha cap comparació possible meva amb el sr.Sostres, primerament a mí no m'agraden les menors d'edat i en segon lloc jo no considero que "el castellano es la lengua cutre con la que hablo con mi chacha" com va dir ell.

    Per altra banda, estic d'acord amb vosté en que tot funcionari públic tindria que poder contestar en qualsevol de les llengües cooficials amb les que es dirigeix el ciutadà.
    Però a quina comisaria va anar? si va anar a la guàrdia civil, que sàpiga que progressivament els estan traslladant als mossos, així que el seu problema en teoria desapareixarà dintre de poc.

    A pesar d'això, li van donar un bon servei?

    si vol enviïm a la meva adreça de mail més dades del seu cas per analitzar-ho, li prometo resposta.

    salutacions.

    ResponderEliminar
  35. Una altre pel senyor Xavi, que volia exemples:

    "La última andanada sancionadora afecta a los propietarios de un pequeño negocio en Barcelona, Decoración Paralelo, multados con 1.000 euros —luego rebajados a 500— por no rotular su negocio al menos en catalán, como exige la ley"
    "«Durante la época de Franco prohibían la lengua catalana. Y ahora en democracia me parece alucinante que se den situaciones de este tipo», señalan los propietarios frente a su comercio, ahora sí, con multa de 500 euros de por medio, con un ya normativo «Decoració Paral.lel»."

    http://www.abc.es/20101213/comunidad-catalunya/tripartito-deja-generalitat-nueva-20101213.html

    ResponderEliminar
  36. més exemples: comerç "la llave del hogar". amb aquest nom tant "fatxa" no m'estranya que el rei dels Païssos Catalans, el rei Artur Mas, vulgui tancar-los com sigui. Això sí, amb el Tall Anglès, mentre subvencionin la Cursa, no el multaran, i a les pymes que els bombin...
    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/03/11/barcelona/1299850378.html

    ResponderEliminar